Θαλασσινά Πιάτα

Μπακαλιάρος µε χόρτα τσιγαριαστά(6 μερίδες)

Υλικά

  1. 1 κιλό µπακαλιάρο παστό
    1 κιλό άγρια χόρτα
    ½ κιλό σπανάκι
    2 µεγάλα κρεµµύδια
    4 σκελίδες σκόρδο
    1 φλιτζάνι ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑ∆Ο
    2-3 ώριµες ντοµάτες
    αλάτι, πιπέρι

Προετοιμασία

Από το προηγούµενο βράδυ ξαλµυρίζουµε τον µπακαλιάρο (αλλάζοντας το νερό 2-3 φορές) και τον κόβουµε σε κοµµάτια.
Πλένουµε και καθαρίζουµε καλά τα χόρτα και το σπανάκι. Τσιγαρίζουµε στο ελαιόλαδο τα ψιλοκοµµένα κρεµµύδια και τα σκόρδα µέχρι να ροδίσουν. Κατόπιν, ρίχνουµε λίγα λίγα τα χόρτα και το σπανάκι έως ότου µαραθούν. Μετά βάζουµε τις τριµµένες ντοµάτες µε το λίγο αλάτι και πιπέρι και τα αφήνουµε να βράσουν όλα περίπου 20 λεπτά σε µέτρια φωτιά. ?έκα λεπτά πριν ψηθούν, τοποθετούµε µέσα τον µπακαλιάρο.
Αν θέλουµε µπορούµε να φτιάξουµε τον µπακαλιάρο και χωρίς ντοµάτες.

Αρχή

Εξερευνήστε

Τουρισμός

Κρητική Διατροφή

Εκδηλώσεις

Διαμονή

Χρήσιμα