Θαλασσινά Πιάτα

Υλικά

  1. 1 κιλό µπακαλιάρο παστό, κοµµένο σε κοµµάτια (τον βάζουµε 8 ώρες σε νερό)2 πατάτες κοµµένες σε φέτες
  2. 1 γλυκοπατάτα κοµµένη σε φέτες
  3. 4 φλιτζάνια πράσα ψιλοκοµµένα
  4. 3 φλιτζάνια σέσκουλα ψιλοκοµµένα
  5. 4 κουταλιές καυκαλήθρα ψιλοκοµµένη
  6. 1 κουταλιά µάραθο ψιλοκοµµένο
  7. 1 φλιτζάνι σπανάκι ψιλοκοµµένο
  8. 1 µατσάκι µαϊντανό ψιλοκοµµένο
  9. 2 κρεµµύδια κοµµένα ροδέλες
  10. 1 κουταλιά πελτέ ντοµάτας
  11. 2 κουταλιές σταφίδες
  12. 1 φλιτζάνι ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑ∆Ο
  13. αλάτι ελάχιστο
  14. πιπέρι φρεσκοτριµµένο

Προετοιμασία

Πλένουµε και καθαρίζουµε τα χορταρικά σχολαστικά. Σε µία κατσαρόλα σοτάρουµε τα κρεµµύδια µε το ελαιόλαδο για 3 λεπτά σε µέτρια φωτιά. Προσθέτουµε τις πατάτες, τη γλυκοπατάτα, τα χορταρικά, ελάχιστο αλάτι και µία φλιτζάνα νερό. Σιγοβράζουµε επί περίπου 15 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνουµε τις σταφίδες, τον ντοµατοπελτέ (αραιωµένο σε δύο κουταλιές της σούπας νερό) και ανακατεύουµε καλά για να αναµειχθούν τα υλικά µεταξύ τους.
Σε ένα µακρόστενο πυρέξ τοποθετούµε τον µπακαλιάρο που έχουµε ξαλµυρίσει και στρώνουµε από πάνω τα χορταρικά και τις πατάτες. Προσθέτουµε και τη σάλτσα που έχει σχηµατισθεί στην κατσαρόλα και τοποθετούµε το ταψί στο κάτω µέρος του φούρνου. Ψήνουµε για 25 λεπτά σε µέτρια θερµοκρασία. Πασπαλίζουµε µε πιπέρι και σερβίρουµε το φαγητό ζεστό.

Αρχή

Εξερευνήστε

Τουρισμός

Κρητική Διατροφή

Εκδηλώσεις

Διαμονή

Χρήσιμα